Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Mocht u een vraag hebben die hier niet bij staat stel hem dan via ons contactformulier.

Wanneer is het huttenbouwdorp dit jaar? Het huttenbouwdorp is altijd in de laatste week van de basisschoolvakantie. Dit jaar (2023) is het huttenbouwdorp van maandag 28 augustus t/m donderdag 31 augustus.

Waar wordt het gehouden? Het huttenbouwdorp wordt wederom gehouden aan de Snevert (naast het ijsbaanterrein van de Magnusrijders).

Hoe kom ik daar? Met de fiets of lopend via het tunneltje vanaf de Hoep. Het is het beste als je op de fiets of lopend komt, er is geen ruimte voor auto’s.

Voor welke leeftijd is het? Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het is gesplitst in een klein en groot bouwdorp. Het kleine bouwdorp is voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, het grote bouwdorp is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Dit is geen harde regel, meer een richtlijn.

Hoe kan ik meedoen? Meedoen is mogelijk voor de hele week. Paspoorten voor de hele week zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via deze website voor €25,00.

Het is dit jaar helaas niet mogelijk om dagkaarten te kopen!!!

 

Mag ik tussen 9.30 en 15.30 naar huis? Niet alleen, als je opgehaald wordt wel.

Mag ik ook zelf hout meenemen? Ja, zolang het niet geschilderd hout is, houdt er rekening mee dat je ouders het hout niet het terrein op mogen brengen, maar je kan natuurlijk altijd een kivas medewerker om hulp vragen.

Is het erg als ik met mijn broertje of zusje wil huttenbouwen terwijl hij/zij in het kleine bouwdorp moet, en ik in het grote? Nee, jullie kunnen gewoon samen een hut bouwen.

Wat heb ik nodig om mee te doen? – een KIVAS-Paspoort – een bakje voor spijkers – Handgereedschap (geen accuboormachines e.d.) – stevige, dichte schoenen – een beker voor limonade (geen breekbaar materiaal) en broodjes voor tussen de middag.

Wat als ik geen gereedschap heb? Je kunt het bij ons ook lenen.

Wordt er ook overnacht op het bouwdorp? Dit jaar vind er helaas geen overnachting plaats.

Wat zijn de bouw-eisen voor de hutten? – Niet buiten de afzetlinten bouwen – Geen afsluitbare deuren/luiken in de hut – Niet meer dan 1 in/uitgang – Uitgang naar de poort – Geen uitstekende spijkers – Geen uitstekende planken buiten de hut – Geen rommel om de hut heen – Niet meer dan 2 verdiepingen

Mag er een extra verdieping op de hut? Omdat veiligheid bij de Kivas hoog in het vaandel staat is er een keurmerk in het leven geroepen. Willen de kinderen een verdieping op hun hut maken? Dan dient eerst de begane grond goedgekeurd te worden. Als deze goed gekeurd is ontvangt de hut een keurmerk en kan er aan de slag worden gegaan met de verdieping. Hetzelfde geldt voor een eventuele tweede verdieping

Wat als mijn hut niet waterdicht is? Als je graag wil dat je hut waterdicht is, zal je zelf voor een zeil moeten zorgen.

Mogen mijn ouders, opa/oma meehelpen? Ja, Graag zelfs! Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers, dan krijgen ze een KIVAS shirt en kunnen ze alle kinderen helpen.

Hoe kan ik KIVAS-vrijwilliger worden? Stuur dan even een mail naar vrijwilligers@huttenbouwdorp.nl of stuur een berichtje naar 06-45151802