Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden

Wanneer is het huttenbouwdorp dit jaar? Het huttenbouwdorp is altijd in de laatste week van de basisschoolvakantie. Dit jaar (2024) is het huttenbouwdorp van maandag 26 augustus t/m donderdag 29 augustus.

Waar wordt het gehouden? Het huttenbouwdorp wordt wederom gehouden aan de Snevert (naast het ijsbaanterrein van de Magnusrijders).

Hoe kom ik daar? Met de fiets of lopend via het tunneltje vanaf de Hoep. Het is het beste als je op de fiets of lopend komt, er is geen ruimte voor auto’s.

Voor welke leeftijd is het? Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het is gesplitst in een klein en groot bouwdorp. Het kleine bouwdorp is voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, het grote bouwdorp is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Dit is geen harde regel, meer een richtlijn.

Hoe kan ik meedoen? Meedoen is mogelijk voor de hele week. Paspoorten voor de hele week zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via deze website voor €25,00.Het is dit jaar helaas niet mogelijk om dagkaarten te kopen!!!

Mag ik tussen 9.30 en 15.30 naar huis? Niet alleen, als je opgehaald wordt wel.

Mag ik ook zelf hout meenemen? Ja, zolang het niet geschilderd hout is, houdt er rekening mee dat je ouders het hout niet het terrein op mogen brengen, maar je kan natuurlijk altijd een Kivas-vrijwilliger om hulp vragen.

Is het erg als ik met mijn broertje of zusje wil huttenbouwen terwijl hij/zij in het kleine bouwdorp moet, en ik in het grote? Nee, jullie kunnen gewoon samen een hut bouwen.

Wat heb ik nodig om mee te doen? – een KIVAS-Paspoort – een bakje voor spijkers – Handgereedschap (geen accuboormachines e.d.) – stevige, dichte schoenen – een beker voor limonade (geen breekbaar of wegwerpmateriaal) en broodjes voor tussen de middag.

Wat als ik geen gereedschap heb? Je kunt het bij ons ook (gratis) lenen.

Wordt er ook overnacht op het bouwdorp? Dit jaar vind er helaas geen overnachting plaats.

Wat zijn de bouw-“eisen” voor de hutten? – Je mag niet buiten de afzetlinten bouwen – Er mogen geen afsluitbare deuren/luiken in de hut – Er mag niet meer dan 1 in/uitgang zijn – De in/uitgang van je hut moet gericht zijn in de richting van de gele keet – Zorg dat er geen uitstekende spijkers in en om je hut zitten – Zorg dat uitstekende planken en planken buiten de hut afgezaagd worden– Geen rommel om de hut heen – Wil je een tweede etage op je hut, dan dient de onderste laag eerst gekeurd te worden door de keurmeester, voordat je aan de tweede etage begint

Mag er een extra verdieping op de hut?  Omdat veiligheid bij de Kivas hoog in het vaandel staat is er een keurmerk in het leven geroepen. Als de begane grond van de hut klaar is, en de kinderen willen een verdieping op hun hut maken? Dan dient eerst de begane grond goedgekeurd te worden door onze keurmeester. Als deze goedgekeurd is ontvangt de hut een keurmerk en kan er aan de slag worden gegaan met de verdieping. Hetzelfde geldt voor een eventuele tweede verdieping.

Wat als mijn hut niet waterdicht is? Als je graag wil dat je hut waterdicht is, zal je zelf voor een zeil moeten zorgen. Maar een beetje ventilatie in de hut is ook wel lekker dus bedenk goed of zeil wel echt nodig is.

Mogen mijn ouders, opa/oma meehelpen? Ja, Graag zelfs! Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers, dan krijgen ze een KIVAS shirt en kunnen ze alle kinderen helpen. Niet alleen tijdens de bouwdorp week staan wij te springen om vrijwilligers. Ook met het opbouwen en het afbreken kunnen we hulp heel goed gebruiken.

Hoe kan ik KIVAS-vrijwilliger worden? Stuur dan even een mail naar vrijwilligers@huttenbouwdorp.nl of stuur een (whatsapp-)berichtje naar 06-4515180

Mocht u een vraag hebben die hier niet bij staat stel hem dan hier!