Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Mocht u een vraag hebben die hier niet bij staat stel hem dan via ons contactformulier.

Wanneer is het huttenbouwdorp dit jaar? Het huttenbouwdorp is altijd in de laatste week van de basisschoolvakantie. Dit jaar (2021) is het huttenbouwdorp van maandag 16 t/m donderdag 19 augustus.

Waar wordt het gehouden? Het huttenbouwdorp wordt weer gehouden aan de Snevert (naast het ijsbaanterrein van de Magnusrijders).

Hoe kom ik daar? Met de fiets of lopend via het tunneltje vanaf de Hoep. Het is het beste als je op de fiets of lopend komt, er is geen ruimte voor auto’s.

Voor welke leeftijd is het? Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het is gesplitst in een klein en groot bouwdorp. Het kleine bouwdorp is voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, het grote bouwdorp is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Dit is geen harde regel, meer een richtlijn.

Hoe kan ik meedoen? Meedoen is mogelijk voor de hele week. Paspoorten voor de hele week zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via deze website voor €25,00. Paspoorten zijn te bestellen t/m 12 augustus 2021. Paspoorten kunnen bij de gele keet op het bouwdorp afgehaald worden op vrijdag 13 aug. van 12 tot 17 uur, zaterdag 14 aug. van 12 tot 17 uur en zondag 15 aug. van 12 tot 15 uur.

Het is dit jaar helaas niet mogelijk om dagkaarten te kopen.

 

Mag ik tussen 9.30 en 15.30 naar huis? Niet alleen, als je opgehaald wordt wel.

Mag ik ook zelf hout meenemen? Ja, zolang het niet geschilderd hout is, houdt er rekening mee dat je ouders het hout niet het terrein op mogen brengen, maar je kan natuurlijk altijd een kivas medewerker om hulp vragen.

Is het erg als ik met mijn broertje of zusje wil huttenbouwen terwijl hij/zij in het kleine bouwdorp moet, en ik in het grote? Nee, jullie kunnen gewoon samen een hut bouwen.

Wat heb ik nodig om mee te doen? – een KIVAS-Paspoort of dagkaart, – een bakje voor spijkers – Handgereedschap (geen accuboormachines e.d.) – stevige, dichte schoenen – een beker voor limonade (geen breekbaar materiaal) en broodjes voor tussen de middag.

Wat als ik geen gereedschap heb? Je kunt het bij ons ook lenen.

Wordt er ook overnacht op het bouwdorp? Dit jaar vind er helaas geen overnachting plaats.

Wat zijn de bouw-eisen voor de hutten? – Niet buiten de afzetlinten bouwen – Geen afsluitbare deuren/luiken in de hut – Niet meer dan 1 in/uitgang – Uitgang naar de poort – Geen uitstekende spijkers – Geen uitstekende planken buiten de hut – Geen rommel om de hut heen – Niet meer dan 2 verdiepingen

Wat als mijn hut niet waterdicht is? Als je graag wil dat je hut waterdicht is, zal je zelf voor een zeil moeten zorgen.

Mogen mijn ouders, opa/oma meehelpen? Ja, Graag zelfs! Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers, dan krijgen ze een KIVAS shirt en kunnen ze alle kinderen helpen.

Hoe kan ik KIVAS-vrijwilliger worden? Stuur dan even een mail naar bestuur@huttenbouwdorp.nl of stuur een berichtje naar 06-45151802